Fructele si legumele, insemnatate, importanta in sanatate

Fructele si legumele, insemnatate, importanta in sanatate

Dupa cum stim, fructele si legumele sunt foarte importanta intr-o viata sanatoasa. Dar de ce sunt atat de importante, si daca au si parti negative. Cati dintre noi mananca zilnic fructe? Foarte putini desi e indicat sa mancam zilnic, dar insa cu o singura chestie de tinut minte, ele trebuiesc mancate pe stomacul gol, niciodata dupa masa, sau in timpul mesei, imaginati-va niste cartofi prajiti mancati cu un mar cam in acelasi timp, ce problema de digestie sau mai stiu eu ce se poate intampla. Deci ele trebuie mancate separat, si pe stomacul gol.

Fructele neaparat inainte sa fie mancate trebuie spalate, neaparat, e o regula generala care trebuie respectata, copiii nu prea fac treaba asta, trebuie sa ii invatam, exceptii facand doar atunci cand esti in gradina si ai pofta, se poate, sa zici ca e in gradina ta, dar atunci cand cumperi din piata imagineaza-ti ca ele vin din Turcia, cineva le culege, cineva le distribuie in turcia, cineva le incarca pentru romania, cineva le descarca in romania, apoi din depozit in depozit pana ajung in piata, ai mai manca un fruct nespalat? Eu zic ca nu, gandeste-te prin cate maini trec acele fructe de doua ori inainte sa le mananci nespalate.

Ce fructe sa mancam? Intrebare usoara, orice fruct e bun, oricand, seara, dimineata, la munca e sanatate curata, sau poti face un suc din fructe natural, practic e acelasi lucru. Deci sfatul meu este sa mancam zilnic fructe pe cat se poate, chiar daca nu mancam sa fie acolo intr-un vas, ca sigur o sa le mancam, cand mergem la cumparaturi sa nu sarim peste fructe, nu sunt foarte scumpe, doar trebuie sa la cumparam. Legumele, fara legume nu se prea poate face nimic, mancarurile fara legume, sunt aproape imposibil de facut. Pentru sanatate incercati o ciorba de legume, dreasa cu ceva. Care sunt mai importante pentru santate fructe sau legume? Intrebare grea, dar incerc sa dau un raspuns, person legumele cred ca au mai multe vitamine, nu am facut studii de gen, dar fara fructe as putea insa fara legume nu, ne sunt esentiale vietii, la gatit, si la tot ceea ce se face dinele, pe cand fructele nu au o asa mare utilitate, ok, au de toate, vitamine si restu, insa creed ca putem supravietui fara fructe, concluzie legumele castiga lupta, deci legumele aduc mai multa sanatate decat fructele.

Cel mai bun fruct sa il consumi? Evident, marul. Cea mai buna leguma pe care o poti consuma nepreparata? Morcovul. Morcovul sau marul? Evident morcovul, sucul de mere sau de morcovi? Evident de morcovi( incearca si ai sa vezi ), cateva sugestii de la mine, sper sa iti prinda bine, ce pot spune? Succes in sanatate, si invata sa apreciezi atat fructele cat si legumele, caci ele sunt sinonime cu sanatatea noastra, cu viata de zi cu zi, si de acolo ne luam vitaminele necesare zilnic, mai putin cu carnea mai mult cu fructele pentru o viata mai sanatoasa zi de zi. Si ca o ultima sugestie, nu mancati fructe de import, incercati sa mancati din piata, de la tarani sau din gradina.

Hidratarea corecta in sanatate.

De ce este important sa ne hidratam corect, adica sa consumam lichide, mai ales vara, organismul ne cere asta. Cu ce ne hidratam corect? Si cand facem asta? Pai e simplu, hidratarea e necesitatea organismului pentru a se mentine sanatos, se spune ca 2 litri de apa pe zi sunt suficienti sa te hidratezi, sau ca organismul are nevoie de 2 litri de apa, nu sunt prea de acord, adica eu pe 15 decembrie am nevoie de apa ca pe 15 iunie, facand aceeasi activitate, mergand pana la magazin, pai eu zic ca una e sa mergi pe -10 grade pana la magazin si alta e la +30, organismul se consuma altfel, are nevoie de mai multa apa.

Cateodata, in functie de ce faci vara consumi si 3 litri de apa si alte cele fara sa iti dai seama. Cea mai buna hidratare? Evident este apa, sanatoasa de la Dumnezeu. Cum nu trebuie sa ne hidratam, e simplu nu? Aceleasi sucuri care dauneaza sau alte produse. Ce nu trebuie sa facem niciodata, pai sa nu ne hidratam cu bere, ceea ce e exclus, vara cand bei bere organismul nu numai ca nu se hidrateaza ci se si imbolnaveste, soarele si berea sunt ca polii magnetului se resping in organism, dauneaza, si poti avea probleme chiar in acea zi. Consuma apa atata cat iti cere organismul, cat mai multa cu putinta, ca apa aduce sanatate. Stiti ce se mai intampla cand consumam multa apa? Ne reduce pofta de mancare, mancam mai putin si deci stam mai sanatosi si ajuta la reducerea grasimii.

Faza e alta, ca nu trebuie sa te infometezi si sa bei apa, ar fi total gresit, apa bei, mancare mananci dar sa mananci corect si vei sta sanatos. De ce bei apa mai multa vara? Intrebare stupida, caldura creste necesitatea organismului de hidratare. Sa dam un exemplu, mergi la tennis de camp, alergi 2 ore, pai in alea doua ore consumi apa cat pentru alta zi normala, la 35 de grade nici nu rezista 5 minute fara sa consumi apa, dar efortul si caldura cu apa vara, la un tennis e bine-venit, poti merge la fotbal, sau alte nebunii doar ca trebuie evitat acel soare patrunzator sa nu ai probleme pe viitor cu sanatatea. Deci hidratarea buna, cu limita, sa nu stai in caldura si cel mai important cu ce te hidratezi, niciodata cu alcool, sau alte nebunii.

Hidratarea iarna, evident temperatura face ca organismul sa ceara mai putina apa, cred ca nu consumam mai mult de 0.5 litri de apa pe zi, desi ar trebui sa o facem, insa organismul nu ne cere. Se beau mai multe ceaiuri, si atunci se compenseaza. Ceaiul este foarte eficient iarna si o foarte buna hidratare, vara nu ai cum sa bei, doar un ceai rece. Mai sunt niste ceaiuri in comert, niciodata sa nu bei asa ceva, ca sunt daunatoare sanatatii nu se fac din plante, sunt acele sucuri ceai, interzis, tot sunt este, tot daunator corpului. Concluzie? Hidratam, hidratam, hidratam si train sanatos.

Planuri si regrete in viata, in corelanta cu sanatatea

Planuri si regrete in viata, in corelanta cu sanatatea

De ce sa fim tristi, sa de ce ne gandim la trecut, de ce sa avem planuri facute, de ce sa nu ne urmam cursul vietii, de ce, de ce, de ce? Viata e si asa scurta sa nu ducem o viata sanatoasa, toate astea au legatura cu viitorul, prezentul si trecutul. V-as sfatui sa nu mai avem planuri, doar teluri iti propui ceva, incerci sa obtii si vei obtine daca te straduiesti " sanatos ", trebuie sa traim neaparat fara regrete, trecutul e trecut si nu mai are importanta, trebuie sa nu ne lasam influentati, trebuie sa fim puternici trebuie sa fim sanatosi pentru prezent si mai ales pentru viitor. Ce e mai important prezentul sau viitorul pentru sanatate?

Pai amandoua sunt la fel de importante, traiesti in prezent ca sa iti construiesti un viitor, sau un tel pentru viitor, dar sa nu iti faci planuri desarte sau nerealizabile ca dai in patima, ca o sa te stresezi, si bineinteles iti afecteaza sanatatea, important e sa stii sa traiesti clipa, sa te bucuri de viata, sa traiesti fiecare moment, clipa, sa faci tot ceea ce iti place sa fii cu zambetul pe bune, sa ai o viata frumoasa, armonioasa, si traiesti pe placul tau nu pe placul celorlalti.

De ce sa avem regrete pentru trecut, amintiri vom avem, dar regrete nu, regretele trebuiesc date la o parte, trebuie sa invatam sa trecem peste ele, sa uitam de ele sa privim spre viitor, insa sa nu uitam prezentul caci e important, prezentul e prezent, si practic viitorul depinde de prezent, si are o legatura foarte strensa cu viitorul si sanatatea. Nu uitati de cei de langa voi, caci ajutandu-i, dandu-le o mana de ajutor doar asa veti putea fi mai sanatos, mai multumit, mai binevoitor, mai reusit, caci totusi o viata de apoi exista si veti plati in fata Celui de Sus.

Regrete sau planuri? Eliminati-le, teluri si viata frumoasa, armonioasa este tot ceea ce conteaza astazi, apreciaza ziua de astazi, momentul prezent si nu trecut, aprecieaza fiecare secunda, fiecare respiratia de care beneficiezi, caci acea respiratie, acel moment, acea clipa nu se mai intoarce, odata dusa, e trecut, si nu trebuie sa fie regret, caci va veni alta, tot ce trece ramane trecator in sufletul tau si deci sanatos, tot ce e prezent si viitor trebuie sa conteze si sa fie primordial, telul in viata stabilit si mers mai departe indiferent de orice.

Sanatate, viitor, tel, prezent, cuvinte cheie in viata, asigurate ca le ai pe toate, asigurate ca ti le faci pe toate, asigurate ca va fi bine, incearca sa faci sa fie bine, sau zbate-te pentru asta, insista pentru a reusit, sau incearca pana reusesti, nu exista nu pot, nu stiu, trebuie doar vointa, in orice faci. Nu uita de aproapele tau, ca nici el nu va uita de tine, ca si tu esti aproapele lui, fii tu sanatatea lui, fii tu puterea lui si va fi si el la randul lui ceva important pentru tine, va face ceva pentru tine, pentru sanatatea ta. Sa nu uitam de dragoste, sanatatea fara dragoste nu se poate, deci iubiti-va mult, si fiti sanatosi!

Sanatatea, Mancarea reincalzita, carnea si cuptorul cu microunde

Mancarea reincalzita, carnea si cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este o problema actuala a societatii, din ce in ce mai multa lume incepe sa il foloseasca chiar sa gateasca in el, Doamne Fereste nu faceti niciodata mancare la cuptorul cu microunde, ca nu stiti ce e acolo. Feriti-va de el pe cat posibil, la nimic, nici la incalzit apa, cineva facea cafea cu apa incalzita la cuptorul cu microunde, este total gresit pentru sanatatea si risti multe.

Nu reincalzi nimic la cuptor, efectiv nu il folosi ce pot spune mai multe despre el, arunca-l la gunoi, trage-l din priza, trage-l pe dreapta pentru a putea preveni anumite boli care intr-un final le dobandesti. Cum sa faci ciorba la cuptorul cu microunde, cum e posibil, el nici macar nu fierbe, nu stiu ce le face, ceva, urat, gretos si total toxic. Mai folosim cuptorul cu microunde pentru vestitul popcorn, fals, gresit, cumpara-ti la punga si fa in ulei, ca nu e neaparat bun pentru sanatate dar sigur e mai bun ca cel facut in microunde, ce tie si cu microundele astea. Deci concluzie, evitam tot ce are legatura cu cuptorul cu microunde.

Acum mancarea reincalzita trebuie evitat, dar nu suntem la restaurant sa gatim in fiecare zi, oricum nimic reincalzit nu are gustul ca prima data, insa ce putem face, mai reincalzim una alta, insa nu de multe ori, sa nu facem asta, ca nu e bine. Am putea gati in fiecare zi? Ar fi ideal, dar e imposibil ca mai avem si activitati, ce sa facem, unii cu scoala, unii cu serviciul si tot asa, deci gatiti cat se poate de des, reincalziti cat se poate de putin. La fel si cu carnea odata dezghetata nu o mai bagi la inghetat, devine periculoasa, te alegi cu o boala de toata frumusetea, n-am patit-o, n-ai patit-o dar cine stie, daca tot e sa facem carne, ce dezghetam, gatim tot si apoi vedem cum mancam.

Faci o oala de 5kg cu mancare, fie ce-o fi, si nu trebuie reincalzita, pai cum naiba facem asta? Sunt intrebari fara raspuns, acum fiecare dintre noi gaseste o solutie sa faca ce trebuie, ideea e fara cuptor cu microunde, carne reinghetata si mancarea reincalzita. Care e cea mai rea din toate astea? Cuptorul cu microunde, daca il folosesti des, te imbolnavesti dupa 1-2 ani, probabil, dar daca l-ai folosi 10 ani? Al 11-lea an nu l-ai mai putea folosi, de ce? Pentru ca n-ai mai fi tu, el ramane tu pleci din lumea asta.

Deci e total eronat. Apoi pe locul doi intr-un top 3 ar fi carnea reinghetata, ca asta cu mancarea reincalzita eu zic ca inca e acceptata si trebuie sa fie acceptat, ca alt exemplu ai 7 copii, cand gasesti, zi lumina sa fie proaspat tot? Nu se poate, deci trebuie reincalzita insa sa o facem cat de rar se poate. Ce concluzie tragem? Una singura, ca niciuna dintre astea 3 conditii nu sunt bune pentru sanatate si trebuiesc evitate pe cat de mult se poate, si total cuptorul. Succes in sanatate

Exercitii fizice care te ajuta sa te mentii sanatos, sfaturi si indicatii necesare

Exercitii fizice care te ajuta sa te mentii sanatos, sfaturi si indicatii necesare

Exercitii fizice, ce intelegem prin aceste cuvinte dar sunt sinonime cu sanatatea? Pai, ce putem face, incepem dimineata, ca atunci incepe ziua nu? Nu ai nevoie de un program strcit adica sa faci 1232 de genoflecsiuni sau 2231 de flotari, faci cate poti, incepi usor insa cel mai important este sa te tii de treaba, adica te-ai apucat, 6 luni faci, si apoi simti rezultatele.

Ce te coasta? Pai ce te costa, 5 minute din viata ta si asa prea munta, sau 5 minute din dimineata respectiva, care le poti castiga prin a te trezi mai repede. Ca baiat, depinde de greutate, daca esti intr-o stare avansata de obezitate, fara sa jignim pe nimeni, doar vrem sa ajutam incepe cu 20 de flotari si 50 de genoflexiuni, daca nu le poti face din prima, inseamna ca ai probleme, le faci in 2 ture nu mai mult, te straduiesti pana reusesti sa le faci pe toate. Ca fata 100 de genoflexiuni la inceput e suficient din 2-3 ture, ca pana la urma sa faci totul dintr-o data.

Dupa 2-3 saptamani lejer vei indeplinii aceste conditii, iar dupa 2-3 luni vei creste nota, caci ai timp. Un aspect important este acela al timpului, adica daca muncesti 12 ore pe zi mai ai timp si de altele? Efectiv sa sala de forta sau fitness nu, dar acasa dimineata poti trage tare, la fel si seara, acelasi program, aceleasi flotari, la inceput usor nu iti va fi, dar ce e usor la inceput? Nimic.

Daca ai timp sa mergi la fitness, du-te, iti va face bine 1 ora pe zi nu e mult, tine cont ca mai dureaza jumate de ora sa te dusuiesti si alte trebuinte sa te pregatesti, dar ca sa fii sanatos trebuie mers si acolo, obligatoriu, daca ai timp, daca nu ne multumim cu ceea ce putem realiza acasa, sau chiar la servici. De ce nu? Sa luam un caz particular, ca nu uitam pa nimeni muncesti ca zilier, 12 ore pe zi, sau mai mult in constructii, ce nevoie de efort fizic ar mai avea el? E pur sanatos, dar deja faci efort prea mult.

Problema este, ca nu poti rezista atat doar incalcand regulile mele despre alcool, majoritatea consuma, deci cazuri pierdute, fara ambitie nu faci nimic. Totusi ce ar putea sa faca un zilier de genul asta? Sa fie cu masura, sa fie cumpatat, si atunci va trai sanatos, munca e grea, dar la toti ne este greu nu? Trecem mai departe, seara daca ai chef de iesit afara, si probabil ai, pe timp de vara-iarna, nu conteaza, sa ai loc unde, poti alerg inlocuind exercitiile fizice, caci ele nu sunt obligatorii.

Alergatul face minuni, daca te tii de el, la fel ambitie si sanatate. Alergatul face bine la sanatate, trebuie facut aproape zilnic sau chiar zilnic, si in grup daca se poate, o socializare si o fuga mereu fac bine. Altceva ce putem face? Sa citim bine ce am scris mai sus si sa ne apucam de treaba, sa nu mai pierdem timp pretios din viata si sanatate. Exclud pe cei avuti, potenti financiar, caci aceia isi permit si mese, si sala de forta, si orice mai fac ei, caci au si timp, si bani, dar poate ca nu au santate, hai sa o avem noi pe asta.

Greutate contra sanatate, Sfaturi despre slabit.

Greutate contra sanatate

Toata lumea, intreaba in stanga si in dreapta, cum poate sa faca sa slabeasca, practica greutate in plus inseamna sanatate in minus. Ce putem face pentru a fi sanatosi si slabind? Pai e destul de simplu, daca urmezi un stil de viata sanatos, ai sa si slabesti in cele din urma, nu peste noapte evident, trebuie sa te gandesti in cat timp te-ai ingrasat, in 3 ani? atunci iti va lua 3 ani sa fi la loc si sanatos, caci nu se poate peste noapte, slabitul rapid nu ajuta la nimic ca te vei ingrasa din nou la loc. De ce sa obtii ceva usor pe care sa-l pierzi, nu mai bine obtii ceva cu greu dar care sa il pastrezi? Gandeste-te.

Cum putem pierde din greutate, pai cu 3 mese pe zi, nu mai putine, nu sarind peste ele, doar mancand sanatos, ai in site, mic dejun, pranz si cina, care sunt destul de relevante, dar de dragul de a nu mai muta prin site, am sa ma explic inca odata. Ce trebuie sa mananci de dimineata, ceai, paine parjita, margarina, oua dupa caz, depinde de servici, adica daca stai acasa, si esti patron, nu faci nimic toata ziua nu e necesar sa bagi in tine ca spartu', dar daca muncesti ai nevoie de un mic dejun destul de consistent ca sa iti dea forte pentru muncile care le depui. Apoi la pranz, este foarte important de stiut ca nu trebuie sa mananci ca spartu' pana ti se face somn, caci toti am patit asta nu?

Mananci 2 feluri, cu cap, cat se poate de putin din fiecare, ca acum daca bagi 3 feluri cu desert, numai sanatate si slabire nu obtii. Trebuie sa fii cumpatat, practic asta inseamna sa slabesti sa fii cumaptat, echilibrat, sa ai vointa sa o faci. Toata lumea isi propune dar cam putini reusesc? De ce? Lipsa de ambitie, ceea ce nu e compatibila cu sanatatea, trebuie sa ne gandim cum sa facem sa fim sanatosi, cum muncim sanatos si atunci o sa si piedem din greutate. Cina la fel, cat de soara, fara prajeli, uleiuri, am vorbit azi despre uleiuri si prajeli de mi s-a facut greata mie, nu vreau sa mai aud de ele in viata mea.

Un sfat direct pentru slabire, mananca putin, des si nu dupa ora 18 seara, ca nu e un mit, chiar nue bine sa mananci seara, asta e pentru situatiile extreme, pentru cei care vor sa slabeasca cate putin si corect, pot sa manance pana la 21, dar ceva usor, o salata, sau ceva fara prajeala, eventual fiert, carne fiarta gasiti voi ceva prin frigider, daca nu gasiti nu mancati glumesc, nu e bine sa incurajezi pe cineva sa nu manance dar acum fiecare intelege ce vrea de aici. Sa tineti minte, greutatea e sinonima cu sanatatea, si sunt compatibile impreuna nu se poate una fara de cealalta, asa ca mare atentie, ce mancati, cat mancati, unde mancati.

Evitati mai mereu mancarea in oras, dar daca e sa mancati in oras, macar faceti-o sanatosi, caci cartofi prajiti si alte cele nu sunt sanatoase, fara ulei, regula generala.