Tehnologie si sanatate, relatii si compatibilitate

Tehnologie si sanatate, relatii si compatibilitate

Traim in era tehnologiei dar nu si a sanatatii, spre surprinderea noastra, tehnologia nu face deloc bine la sanatate, as putea spune ca-i la opus. De ce? Pai hai sa luam cea mai populara tehnologie, televizorul, toata lumea are toata lumea sta la televizor, pai, si ce-ar dausa asta ar zice unii? Simplul fapt ca iti strici ochii cateva ore pe zi, nu e suficient?

Chiar este suficient, creeaza si sedentarism, de ce sa nu facem ceva mai elaborat? De ce sa nu incercam sa facem altceva in afara sa pierdem timpul la televizor, ca si pierderea timpului e tot o cauza de sanatate, o pierdere a sanatatii, de ce sa nu alergi in acest timp? De ce sa nu faci altceva care ti-ar fi benefic sanatatii? De ce sa nu incerci sa faci ceva in viata, orice, sa fie productiv si sanatos. Pai multi ar spune din nou, eu nu ma uit la televizor, bine hipstere, tu stai la calculator care e mult mai grav, ce faci tu la calcualtor s-a inventat o retea d-asta de socializare nu? Facebook, si cate ore stai acolo 6? pe zi?

Ce spune sanatatea ta despre asta, iti spun eu ce spune, cedeaza, ochii, fizicul, mintea, cand ai putea face atatea si atatea lucruri. NU spun ca e gresit sa socializezi dar ar trebui sa nu mai facem asta pe internet, caci exista o viata reala din care facem parte si usor urmatoarele generatii nu se vor mai putea bucura. Ce va fi peste 50 de ani de acum? sanatate nu va mai exista, va fi 0, daca nu incercam sa facem ceva, tehnologia o sa ne cotropeasca, ne face noua, poporului nostru cam ce ne-au facut turcii. Ce putem face totusi? Trebuie sa stam mult mai putin timp la televizor si calculator, caci sunt si persoane care nu stau, caci stau 3-4 ore pe smarphone-uri, sau se joaca pe calcualtor, copii de pana prin 20 25 de ani, cam asta fac, activitati precum Counter Strike, pierde de vreme si de sanatate, nici macar nu e distractie, e doar anti-sanatate.

Greseile multora dintre noi nu trebuiesc repetate de copiii nostri, totul trebuie facut cu sanatate. Multe cuvinte si putine sfaturi, ce as putea eu sa va spun, decat ca trebuie sa le rarim, si ca iara ajungem la faptul ca trebuie sa avem vointa pentru a avea sanatate? Astea sunt cazuri generale in care se regasesc 90% din tineri si adolescenti, poate 99%, cei de varsta adoua si a treia au alte griji, dar totusi ele sunt legate tot de TV, ca e politica sau stiri, omu bine informat ramane bine informat, adevarul este ca ma intereseaza ca un pensionar din gorj si-a batut sotia, ceea ce e foarte grav, dar problema nu e neaparat a mea, si nu ma intereseaza sa aflu amanunte de genul asta, care sunt uitate pana a doua zi, de ce nu citim o carte, sa invatam intr-adevar ceva?

Concluzie, trebuie sa avem grija cu educatia copiiilor nostrii, sa nu repete aceleasi greseli pe care noi le facem sau le-am facut, la fel cum parintii nostrii au incercat cu noi, din generatie in generatie invatam, asimilam, insa observatia mea este ca mergem intr-o directie gresite, fiecare dintre noi poate schimba ceva, si trebuie sa incepem cu persoana de sine.