Cum dauneaza mancarea semi-preparata sanatatii tale

Sanatatea si mancare semi-preparata

Ce stim despre mancare semi-preparata? Pai nu prea multe, de obicei nu ne uitam nici din ce tara este, origine ceva, nimic, cumparam aruncam in tigaie si voala'. Eh, nu e totul atat de simplu sa luam la puricat pe rand problemele, caci sunt mai multe. Ma gandesc, in primul rand, unde e facuta, din ce e facuta, sa luam la alegere nuggets de pui, am auzit recent ca nu ar fi din pui facute, deci, din orice altceva ar fi facute nu vreau sa aud de ele, asta ar fi unu la mana sa presupunem ca sunt ceea ce zic ei, dar nu citim sa vedem daca sunt ceea ce zic pe etichete, cine naiba se uita, maxim la data expirarii, le bagam la prajit, in ulei, dupa ce ca nu stii ce faci acolo, mai bagi si la prajala, repede in doua minute e gata, dar conscintele?

Evident ai zice ca nu te-ai imbolnavit niciodata de la asa ceva, da, inca nu, poate se va intampla doamne fereste, deci trebuie sa evitam neaparat. Gustul? Nici macar gustul nu e de calitate, deci nu are rost, cumperi si faci tu, exista retete, dar nu e indifcat caci grasimea din ulei e cancerigena, sa tinem cont de asta. Ce legatura este intre sanatate si mancarea la punga? Niciuna, sunt total opuse. Sa luam exemplu cartofii prajiti, daca zici ca la nuggets alea ar putea fi carne de pui, e aia, numai cartofi nu sunt, E-uri curate, si probabil acei cartofi la punga nu au vazut in viata lor cartofii.

Aceeasi poveste, ii bagi in ulei, ii scoti cu ulei, plus ca ramane ulei in interior orice ai face, deci cea mai proasta decizie pe care nu trebuie sa o iei , e mancarea semi-preparata caci e vai de capu ei, pe romaneste. Cum putem inlocui mancarea semi-preparata? Pai simplu, cu mancare facute cu manuta ta acasa, sanatos si nimic semi-preparat. Ce mancaruri mai stim semi-preparate, pai sunt si aripioare de pui, etc, care la fel nu sunt bune de nicio culoare, snitele la fel...snitel vienez caz concret, nu a avut niciun gust, si probabil am inhalat vreo 2000 de calorii nu vreau sa mai aud de ele, deci sanatatea nu are nicio treaba cu mancarea semi-preparata. Cred cea mai daunatoare dintre toate grasimile, si mancarurile este aceasta mancare s-p.

Ce mai putem spune despre ea? Sincer nimic, cred cam -am convins pe mine, ca e cea mai proasta alegere posibila. Sa nu uitam ca mancarea de la acele doua mari firme MC D si KFC... sunt toate semi-preparate aduse de peste ocean, stiati? deci si alea sunt o alegere incredibil de proasta, desi gustul acolo conteaza pentru majoritatea, repet proasta alegere. E tot mancare semi-preparata, deci ce pretentii sa avem, nu mai bine facem noi acasa, ceva cu pui, daca tot? Picant, reusesti sa faci daca te straduiesti, net-ul e mare, retete sunt multe.

Am uitat sa mentionez ceva? Nu cred, concluzie evitam mancarea semi-preparata si traim sanatos. Succes, si nu uitati sa lasati o parere daca nu sunteti de acord, acestea sunt consultari nu sfaturi, schimbam opinii nu dam cu paru.

De ce educatia joaca un rol important in sanatatea corpului?

Educatie si sanatate

Sanatatea este printre cele mai importante lucruri, daca nu cel mai important, de aceea este necesar sa fim educati in acest domeniu. Inca de la gradinita invatam o multime de lucruri despre cum sa fim sanatosi, iar aici se includ mai multi factori cum ar fi: modul de viata, sportul, dieta/regimul si nu in ultimul rand igiena. Suntem invatati de mici sa ne spalam pe maini inainte de a manca, lucru pe care insista atat educatorii cat si parintii. Un alt lucru care tine de igiena este spalarea fructelor/legumelor inainte de a le manca, lucru care trebuie accentuat si el la fel de mult ca si spalatul pe maini.

Dieta/regimul sau ceea ce mancam mai bine spus este si el un lucru care nu trebuie neglijat deloc deoarece este foarte important sa fim atenti la ceea ce mancam, mai ales cand vine vorba de copii. Cu toate ca acestia refuza de fiecare data ideea de a manca fructe si legume mai ales, trebuie sa insistam si sa fim creativi pentru a-i atrage cu feluri de mancare placute ochiului, fara a le da amanunte despre ce contine, putem spune ca este o surpriza pregatita de un personaj de desene animate pe care ei il admira si in acest fel noi ne realizam obiectivul. Dau aceste sfaturi pentru ca stiu ca cei mici prefera dulciuri de toate felurile, cat mai colorate si cat mai ciudate, cat mai "la moda' daca pot sa spun asa.

La fel am fost si noi, vroiam tot felul de dulciuri, jeleuri de toate formele etc., deci nu ii putem condamna, ideea este sa ne ocupam de ei si de alimentatia lor pentru ca este cel mai important lucru deoarece de asta depinde dezvoltarea lor. Sportul este si el un lucru care nu trebuie sa fie lipsit de atentie deoarece contribuie si el la dezvoltarea armanioasa a copiilor. Acesta nu numai ca il dezvolta fizic, dar il si educa: invata sa respecte reguli, sa socializeze, sa se integreze in grup etc.

Asadar, este important daca cel mic face sport. Ar fi de preferat sa fie unul de grup, gen: fotbal, handbal etc. pentru ca asa poate si socializa si este si mai atractiv pentru el pentru ca are cu cine sa concureze, devenind astfel ambitios.

Dar ca sa ii oferim un mod de viata sanatos copilului trebuie sa nu il expunem la ceea ce i-ai putea dauna sanatatii cum ar fi tutunul. Daca fumam in prezenta acestuia, nu putem spune ca ii oferim un mod de viata sanatos chiar daca suntem foarte atenti la alimentatia acestuia. Daca mediul de viata nu este cel corect, oricat am insista pe alimentatie, acesta isi va pune amprenta. Acelasi lucru il pot spune si despre comportamentul nostru ca parinti. Daca cel mic ne copiaza obiceiurile, noi trebuie sa fim foarte atenti la acest aspect pentru a da cel mai bun exemplu. Deci, atentie la limbaj, comportament, gesturi pentru ca mai ales daca copilul este mic, acesta ne va copia intru-totul.