Numarul recomandat al meselor pe zi

Numarul meselor pe zi

Nu sunt foarte multe de spus, insa numarul meselor pe zi e foarte important, orice a-ti crede, 3 mese sunt necesare, dar mai bine sa mananci de 5-6 ori pe zi, chiar mai mult daca se poate. Ce intelegem prin atatea mese pe zi? Practic nu sunt mese, sunt asa intre mese, mai iei o imbucatura, caci face bine, stapaneste foamea si nu mai consumi multa mancare ceea ce face bine la sanatate, mananci de mai multe ori cate putin si nu de putine ori mult, caci dam un exemplu decat sa mananci 10 kg de morcovi odata, mai bine ii mananci in 10 ture, altfel mananci mai mult in acea zi, si castigi la greutate, inclusiv la sanatate.

Ca idee, ce sa mancam de 5-6 ori pe zi, ca parca vad ca se apuca lumea sa faca cartofi prajiti de atatea ori pe zi, fals, micul dejun ramane mic dejun, la fel si pranzul sau cine, doar ca intre ele, ca sa nu iti fie foame cand te apuci de mancat mai mananci un mar, fruct ceva, e ca atunci cand mergi la cumparaturi si iti este foame, ai vazut ce se intampla? Strici toti banii din buzunar, sau umplii cosul si cand ajungi acasa iasa taraboi mare cu mancarea, ca o sa umplii masa cu de toate, ceea ce nu inseamna sanatate.

Nu e obligatoriu sa mananci atatea mese, dar pentru sanatate sigur este mai bine, incerci sa mananci cate putin si mai des, si sa fie si sanatoasa mancarea, legume, fructe, salate, ciorbe, etc. De ce te ingrasi cand mananci de doua ori pe zi? Pai e simplu mananci dimineata, devreme, un mic dejun normal sa spunem si apoi nu mai ai posibilitatea sa mananci pana seara, ce se intampla seara cand mananci, nici nu e ora adecvata si datorita faptului ca iti e asa de foame te apuci de mananci cu " trei maine " ceea ce e total gresit, nu ai ce face te vei ingrasa sigur, de aceea trebuie respectat un program, pe care ti-l stabilesti in functie de servici, scoala, sau ce activitati zilnice ai tu.

Personal, mananc de 4-5 ori, cate putin si am vazut ca da roade, cu putin sport, acasa, facut de mine, asa ca fir intins sa aveti cand va apucati de treaba. Daca ai putea sa ai un job de acasa, ar fi minunat, caci atunci ai putea manca de cate ori vrei tu, si exercitii intre mese, obligatoriu va da rezultate, garantat daca nu, ma cauti, ma injuri si accept. Dar e imposibil sa nu slabesti, sa nu uitam si de vointa, atitudine, trebuie sa fii "strong".

Totusi sa nu exageram cu numarul meselor, adica sa ne batem joc, stabilim o regula, o respectam si castigam greutate in minus si sanatate in plus. Caci cei prea mult nu-i sanatos, asa poate si numarul meselor s-ar putea sa dauneze la o adica, pana la proba contrarie trebuie sa incercam, si sa vedem rezultatele. Nu te pot convinge sa incerci nimic din ce spun eu, insa daca incerci nu prea ai ce pierde, iti schimbi doar stilul de viata.

Tigari si alcool, sanatate si solutii.

Tigari si alcool, sanatate si solutii.

O problema delicata a sanatatii, sunt tigarile. Despre tigari putem scrie zile intregi, este o problema foarte daunatoare sanatatii, cred ca peste 60% dintre oamenii planetei fumeaza, sau cel putin in Europa, e inacceptabil asa ceva, vointa omului este atat de josnica, distrugandu-si sanatatea zi de zi. Sunt inversunat cu cei care fumeaza, care-si iau zile din viata, dar acum, e alegerea lor.

De ce tigarile ne fac rau? Pai cate cazuri am auzit de cancer la gat din cauza tigarilor la varste de 50 ani, imagineaza-ti tu ca parinte, stiind ca mai ai 1 an de trait si 2-3 copii acasa, ce te faci, ce-au gresit copii, acum tu, du-te dracului daca o viata intreaga nu ai fost in stare sa te lasi de tigari, ti-ai distrus sanatatea, dar si cei de langa merita distrusi de tine? Trebuie sa tinem cont de aceste aspecte si sa inecrcam sa renuntam la tigari.

Multi zic ca ii ajuta, sa ce, sa miroasa a WC, sau mai rau? Pentru un nefumator este incredibil de daunator sa stea in preajma unui fumator, evitatii, ocoliti fumatorii poate asa isi vor da seama ca ceea ce fac nu fac bine, se si spune ca o tigara e mai daunatoare pentru nefumatorul de langa tine decat pentru fumator. Deci ce putem face? Simplu ne lasam, castigam sanatate, ai nevoie doar de ambitie, pai suntem un popor ambitions, evident nu prea, atnci munceste 2 saptamani sa fumezi un pachet pe zi timp de o luna, asta daca nu cumva esti director si castigi bine, sarcastic nu? Sa inchei cu tigarile si sa incep cu alcoolul, pai medicul recomanda 20 de grame de vin pe zi nu? pai il bei cu pipeta domnu' medic? Ca barbat, in grup cand iesi bei bere, insa as vrea sa retinem cateva aspecte, cand bei 2-3 beri si mergi la baie des, inseamna ca inca esti sanatos, ca rinichii se oxigeneaza bine, la fel ca si creierul.

Consumul excesiv dauneaza sanatatii tale, gandeste-te a doua zi cum te simti la mahmureala tu, dar in interiorul tau? Ce se petrece acolo? te gandesti? Fiecare parte a corpului te respinge, sau respinge orice si nu mai zic de creier, ca el este cel mai afectat si poti sa ai probleme cu memoria, nu mai spun de unele fapte care le poti face la betie. Atentie mare la alcool, si cu masura pe cat se poate. Tigari si alcool? Combinatia perfecta, foarte bine, vei muri repede. Deci santatea ta e mai importanta si decat tigarile si decat alcoolul.

Ce poti face? Sa te lasi, de acum, din secunda asta si peste 1-2 ani ai sa-mi multumesti ca te-am tras de urechi. De ce sa te lasi? Pentru ca ai un rost un viata nu sa tragi dintr-un tabac fara niciun sens si sa bei niste bere sau alte rahaturi, evident de multe ori bem de suparare, si a doua zi supararea ii si mai mare, deci ce-am realizat? Nimic am agravat. Si nu uita, ce poti face astazi nu lasa pe maine.