Sportul, arma principala in pastrarea sanatatii

De ce sportul este cel mai important aspect al sanatatii, la ce ne ajuta exact sportul, si ce putem face mai exact ca sa ducem o viata sanatoasa? Evident nu doar sportul te ajuta sa faci asta, insa cu ajutorul sportului vei reusi sa duci o viata sanatoasa. Ce este indicat sa facem? Pai am putea tine cont, macar de alergarea de seara, gasim locuri unde sa facem aceasta activitatate, care consider eu, ca dupa o zi grea, si dupa niste mese copioase e cea care te ajuta sa te mentii in forma atat fizic cat si cand vine vorba de sanatate.

Ce putem face pentru a inlocui fuga de seara? N-as inidica nimic altceva, daca vrei sa faci exercitii acasa, merg combinate nu vor suplini fuga, poate daca nu ai timp, poti face unele exceptii. Exercitiile fizice trebuie facute cu ritm, zilnic timp de o perioada mai lunga pentru a avea rezultate pozitive. Multi dintre noi fac, 1-2 zile apoi renunta, ori ca uita, ori ca nu au ambitie, ce incepi si nu termini poti considera ca nici nu s-a intamplat. Apropo de exercitiile matinale si cele nocturne trebuiesc diferentiate intre barbati si femei, adica fiecare in parte isi stabileste in functie de cat de bine este pregatit fizic, ce este recomanda flotari la baieti si genoflecsiuni la fete, minim 50 pe tura, altfel, daca nu reusesti sa ajungi la nivelul asta in 1-2 saptamani nu e prea bine, dar daca te tii de treaba asta sunt sigur ca vei reusi. Altfel de sporturi, ce mai putem face?

Oh, sunt atat de multe, baschet, fotbal, tennis, si orice alt spor care te solicita, in care traspiri si in care iti dai silinta, trebuie sa ai atitude de invingator, sa muncesti pentru a castiga ceva, acel meci, sau chiar batalia cu ceea ce este impotriva sanatatii tale. Oricum trebuie sa tinem cont de un aspect mic, nu trebuie sa exageram cu aceste exercitii. Un subiect pe care-as vrea sa il punctez este acela al salii de forta, de fitness, aici multi din cei care merg se indoapa artificial cu diferite prafuri, pastile, aceea nu e sanatatea, intr-adevar rezultatele apar repede insa percicicleaz santatea si asta e cel mai rau lucru care ti se poate intampla, de ce vrei sa faci ceva sa te mentii frumos, sanatos in forta si tu vrei sa te distrugi?

Total gresit evit genul acesta de activitati. Sa nu uitam totusi, ca lipsa de efort dupa ce obezitate si alte boli care afecteaza grav sanastatea, asta nu inseamna ca daca facem spor si exercetii ne permitem sa mancam orice si oricat, mancarea trebuie sa fie in portii normale, sa iti tolereze stomacul ce bagi in el, atlfel degeaba faci sport. Alergi 1 ora si apoi te duci si bagi o shaorma mare cu de toate, ce crezi ca ai castigat? Pai vreo 1000 de calorii in plus si intr-o perioada mai indelungata te poti alege cu kg in plus pe care probabil nu le vei mai da jos, din aceeasi problema, a ambitiei. Deci sport egal sanatate si sanatate egal sport, dar doar impreuna cu alti factori sanatatea se pastreaz prin sport, sa nu uitam asta, caci este cel mai important aspect.

0 Response to "Sportul, arma principala in pastrarea sanatatii"

Trimiteți un comentariu