Sistemul imunitar si sanatatea

Intre cele doua esti o relatie foarte stricta iar una e strans legat de cealalata. Ce inseamna sistemul imunitar? Ce inseamna sa ai sistem imunitar puternic? De ce nu avem sistem imunitar puternic si rezist? Pai sistemul imunitar ni-l putem imagina ca o protectie, o protectie care ne fereste de diferite boli, insa totusi cand o poala patrunde tot acesta lupta cu ea, in majoritatea situatilor invinge, dar sunt si situatii cand cedeaza si nu face fata bolii, aici ne referim la diferitele tipuri de cancer, sau alte boli grave.

Cum facem sa avem un sistem imunitar bun? Pai e legat de sanatate, trebuie sa te mentii in forma, sa faci exercitii, sa ai grija ce mananci, ca unele alimente intaresc sistemul imunitar, sau pe de alta parte il pot slabi. Acum care e legatura dintre pastile si sistem imunitar? Pai cand suntem bolnavi, cred eu fiecare dintre noi avem luam pastile, iar acestea au rolul de a intari acel sistem imunitar pentru a invinge boala, ceea ce se si intampla. Sunt pastilele bune pentru diferitele boli pe care le avem?

Parerea mea, ca unele dintre pastile lucreaza doar la psihic, daca iei un algocalmin cand te doare maseaua, eu cred ca ea te va durea in continuare, dar din punct de vedere psihic vei sta mai bine si o sa ai impresia ca iti trece durerea. Persoane in varsta patesc des acest lucru, luand pastilele ca pe mancare, ceva obisnuit, ceva ce are organismul nevoie. Sunt pastilele daunatoare? Creeaza depedende? Desigur, unele sunt si daunatoare, si consumate in cantitati mari ele pot crea probleme, iar depedenta apare ca la tigari, alcool si alte cele. De ce unele persoane au sistem imunitar mai puternic si altele mai slab? Este foarte simplu, odata e varsta, copiii si varstnicii sunt mai predispusi la boala decat adolescentii si cei de varsta a doua, asa e facut sistemul imunitar sa creasca, apoi spre batranete sa se deterioreze la fel ca forma fizica, imaginati-va ca un batran respectabil de 80 de ani nu face fata la boli cum face un tanar de 25, acum sunt cazuti si cazuri si nu intram in detalii.

Care este cel mai bun remediu pentru a pastra sistemul imunitar si sanatatea intacta? Pai sportul cred ca stimuleaza sistemul imunitar si automat sanatatea, daca faci sport puternic atunci vei avea parte de foarte putine boli. Acum mai sunt exceptiile, persoanele care cresc in conditii grele de mici, sunt exemple si exemple sunt mai puternic si rezistente la caldura, frig, durere si alte lucruri care afecteaza sanatatea. Cineva care este tinut in "puf" atunci se va imbolvani mult mai repede decat o persoana care devine rezistenta pe parcurs. Deci ce concluzii putem trage? Sa avem grija de sanatate, sa avem grija de sistemul nostru imunitar si sa facem mult sport, dupa posibilitati, sa nu stam intr-un loc, sa incercam sa facem ceva cu viata noastra, deci succes! Si de ce sa ne ferim, de boli, de frig, de caldura excesiva pe cat putem, pe cat se poate, vara este cel mai periculos anotimp, care a cam trecut, acum vine iarna, racelile de iarna sunt mult mai usoare de suportat decat cele de vara.

1 Response to "Sistemul imunitar si sanatatea"

  1. Unknown says:

    Ar trebui sa ne intoarcem capul catre natura si sa ne luam medicamentele din plante.

Trimiteți un comentariu