Sanatatea ochilor si dintilor

Voi incepe cu sanatatea ochilor care este dupa parerea mea foarte importanta pentru fiecare dintre noi. Prea putine lucruri stim despre cum sa ne ingrijim si sa ne protejam sanatatea ochilor. In primul rand, ce pot sa spun este ca trebuie evitat privitul de aproape la televizor, calculator, laptop, tableta, telefon etc. Un alt sfat pe care l-am primit de la o profesoara de a mea: cand simtiti ca aveti ochii obositi, inchideti-i pret de un minut si relaxati-va. Alt sfat pe care il pot da este sa nu va obositi ochii citind mult, luati pauze ori de cate ori simtiti nevoia. Protejarea ochilor de soare este inca o problema care nu trebuie neglijata.

Alegerea ochelarilor de soare este un lucru care merita toata atentia. Ca sfat, cumparati-i din magazine specializate, magazine unde gasiti si ochelarii de vedere. Ca tot a venit vorba despre ochelarii de vedere, este foarte important sa consultati un medic oftalmolog din cand in cand pentru a va asigura ca aveti o sanatate buna a ochilor. Acesta va va consulta si, in caz ca aveti nevoie de ochelari sau alte tratamente, va va prescrie o reteta, reteta cu care veti merge la un magazin/farmacie, depinde de caz (daca va trebuie ochelari de vedere sau medicamente, picaturi).

Fiti atenti de unde va achizitionati ochelarii de vedere, sunt o multime de locuri unde se vand ochelari de vedere, dar acei ochelari va pot dauna in loc sa va imbunatateasca sanatatea ochilor dumneavoastra. Cel de al doilea subiect este sanatatea dintilor. Se spune ca trebuie sa ne spalam dintii dupa fiecare masa sau cel putin de doua ori pe zi (mai ales seara).

Dar pe langa spalarea dintilor trebuie facuta o intreaga igiena dentara (cu ata dentara, apa de gura...). Despre modul de spalare nu putem spune multe, acestia se spala de sus in jos, de jos in sus pret de un minut, doua ca sa nu exageram deoarece periatul excesiv ne poate dauna in loc sa ne fie benefic. De asemenea, trebuie sa evitam alimentele care ne pot distruge dantura daca sunt consumate in exces, cum ar fi: dulciurile, alunele in coaja, semintele etc. Sunt si bauturi care le afecteaza sanatatea dintilor precum: cafeaua si bauturile alcoolice, iar tigarile nu cred ca mai trebuie mentionate. Cu totii ne dorim sa avem un zambet imaculat, dar sunt la fel de convinsa ca ati incercat fel si fel de paste de dinti, pana si remedii "naturale", stiute de la bunici, parinti, vecini, prieteni.

Cel mai bun sfat este sa mergeti la medicul stomatolog. In caz ca va doriti cu tot sufletul acest lucru (poate mai sunt si oameni ca mine), in sens informativ, o albire de dinti la medicul stomatolog este in jur de 500 de lei, destul de mult, dar eu sunt de parere ca merita. Eu una vreau sa incerc (sa imi pun niste bani deoparte intai). Sigur, puteti incerca paste de dinti cu efect de albire, dar eu doar de alea am folosit si doar doua am vazut sa aiba un pic de efect (Signal si Pearl Drops, cu efect de albire bineinteles).

0 Response to "Sanatatea ochilor si dintilor"

Trimiteți un comentariu