Respiratia un factor important al sanatatii

Respiratia un factor important al sanatatii


Poate ca unii dintre noi o sa zambeasca, respiratia in sine este o etapa a vietii pe care o efectuam in fiecare moment fara sa sesizam acest lucru mai mereu. Este recomandat, zic eu ca sa fii mai sanatos si din acest punct de vedere sa tragi aer in piept de 5-10 ori pe zi minim, ca sa te eliberezi, fiecare dintre noi cunoaste acest sentiment de usurare, deci trebuie sa tot repetam acest proces la nesfarsit, nu stiu de ce pana acum nimeni nu a insistat pe acest punct. Hai sa vedem, daca avem o problema, incercam sa tragem aer in piept mai des, eu cred ca o castigam la moral, la atitudine, la vointa si odata cu aceste caracteristici vom trece mult mai usor peste greutati. De ce respiratia este atat de importanta in procesul de sanatate?

Pai este foarte simplu, ea te elibereaza pe moment, iti da un avant, te inspira, te ajuta. La ce ne mai ajuta respiratia pe langa faptul ca iti da aripi, si ca te mentine in viata? Pai e un proces al organismului pentru a-l mentine sanatos, noi stim, ca daca nu respiri, poti trece pe lumea cealaalta, nu e asa, daca nu respiri organismul cedeaza apoi sufletul tau o ia pe drumul de pe cealalata lume, caci corelatia dintre respiratie si suflet este una foarte stransa in legatura cu corpul. Ce e mai important, o respiratie corecta sau un trup sanatos?

Pai nu se poate una fara de cealalata dupa cate stim, nu ai un corp sanatos nu ai cum sa ai o respiratie corecta, si daca nu ai o respiratie corecta cum sa ai un corp sanatos, ne stradum sa le mentinem pe amandoua la un nivel unalt. Respiratia, pe de alta parte este o chestiune publica a fiecare persoane in parte, cu totii stim ca gura, cavitatea bucala sau respiratia trebuie pastrata proasta, cum facem exact asta, ce alimente trebuie sa consumam?

Pasta de dinti este principalul combatant al respiratiei insuportabile, nu guma de mestemcat, nu frunzele de mesteacan sau mai stiu eu ce, deci consumam pasta de dinti, efectiv ne spalam pe dinti de 2 ori pe zi, zic eu, dimineata si seara inainte de culcare, asa in orice grup, sau imprejurimi, sau la munca, totul se pastreaza proasta si daca respiratia e corecta si curata vei avea o zi mai simpla, mai sanatoasa.

De ce ne spalam atat de rar pe dinti? Cel putin, noi, romanii, avem mari probleme din acest punct de vedere, trebuie sa luam masuri, sa facem cumva, sa promovam aceasta ideea ca barem 75% din populatie sa se spele pe dinti. Ce mai putem face pentru respiratie? Pai aerul poluat ar trebui evitat, asta la oras este mai greu, el este insesizabil dar poluarea e prezenta si dauneaza respiratiei, cauzeaza diferite boli, tuse puternice sau chiar diferite forme de cancer. Cei care stau in mediu rural sunt mai bine-cuvantati cu aer curat, si cu o respiratie sanatoasa. Sper ca va sunt de folos aceste opinii, o respiratie sanatoasa sa avem!

0 Response to "Respiratia un factor important al sanatatii"

Trimiteți un comentariu