Medicamentele, tratamentele si sanatatea noastra

Ce importanta au medicamentele in sanatate? De ce consumam medicamene? Sunt daunatoare medicamentele? Ce medicamente ar trebui sa evitam? Toata lumea stie, medicamentele sunt permisive, toata lumea are access la ele, intr-un fel sau altul, chiar si cu reteta caci medicul de familie iti e si medic si cunostiinta, nu? Se elibereaza pe banda rulanta tot felul de medicamentele, iar batranii fac exces, luam zilnic 4-5 medicamente, saracii, in spearanta ca le va fi mai bine cand ele doar dauneaza luate amestecat, in cocktail-uri.

Cum putem face sa oprim asta, cand ne vedem parintii, bunicii, bagand in ei medicamente ca la "spital", pai nu prea putem face nimic, caci cu ei nu te prea poti intelege cu vorba buna, nu te poti adresa in niciun fel, deci putem evita asta doar cand ajungem noi la batranete si vedem ca ei nu au facut bine sa nu repetam aceleasi greseli ca si ei, pentru o sanatate mai buna. Ce impresia am eu despre medicamente? OK exista, cele bune, puternice, care daca urmezi un tratament chiar iti trece boala sau durerea si te indruma catre sanatate, dar sunt unele medicamente, algocalmin, paracetamol, care cred eu ca nu au niciun efect asupra organismului, doar psihic, si atunci cand te doare capul si iei o pastila chiar ti se pare ca e mai bine, dar nu e deloc asa, psihic mai bine, fizic/sanatate mai prost, probabil cand incerci sa iei mai multe medicamente te ia si starea de ameteala deci neaparat trebuie sa evitati asa ceva.

Ce putem face pentru a inlocui aceste medicamente, pai ce am putea face? Sa ne gandim, sunt diferite ceaiuri, calde, si alte plante care daca cautam bine gasim alternative si la pastile, macar sunt naturale si poate benefice organismului, important este sa nu fie daunatoare, caci medicamentele sunt daunatoare, si mai ales in cantitati imense, sau in amestec cu alcool sunt chiar fatale, au fost atatea si atatea cazuri in care s-a ajuns la deces. Diferenta dintre medicamente si droguri este una foarte mare, unii nu isi dau seama cand inlocuiesc drogurile cu medicamentele, insa trebuiesc evitate amandoua, sunt cu totul impotriva prostiilor de genul asta.

Copiii si cei varstnici stim bine ca predispusi la boli, deci tot ei primesc cele mai multe medicamente, trebuie sa avem grija de ei, si de noi in acelasi timp. Cum ingrijesc un copil care e bolnav? Pai numai dupa reteta, dupa cum se face, dupa cum ne spune farmacistul sau medicul caci ei au scoala in domeniu si nu ar trebui sa ne indoim de comptentele lor, oare? Oricum pro sau nu, stiu mult mai multe despre medicamente si tratamente decat oricare dintre noi, care doar le-am comsumat o viata si nu am studiat nimic despre acest aspect. Fiecare persoana, cred ca are un medicament care ii pica bine, de exemplu la febra, sau la boli, doar ca trebuie sa ne dam seama de-alungul vietii ce ne face cu adevarat bine si ce ne face rau, personal acele pastile cu galben si rosu au un efect stas, bun, ma vindec.

Trecand mai departe, acum chiar sunt racit, insa e intr-un stadiu incipient, consider ca nu va avansa raceala, stau imbracat, cat mai gros, sa transpir, sa nu mai am nevoie de medicamente, incerc sa elimin boala din mine pe cale naturala, stau invelit, beau ceaiuri, de obicei tine schema asta, dar daca nu reusesc sa scap asa de raceala inseamna ca o sa am mici probleme, daca apelez la medicamente, inseamna ca e ceva mai grav, deci ca si concluzie ar fi nu consumam medicamente daca nu suntem inca bolnavi, nu putem preveni si nu consumam medicamente in cantitati industriale. Probleme pe care le creeaza medicamentele uneori, pot fi mult mai mari decat acelea pe care le-ai avea daca nu ai consuma, deci trebuie sa fim foarte atenti, au fost la fel atatea exemple. In spitale, medicamente, tratamente, tot, trebuie sa avem grija, la igienta pentru a nu afecta sanatatea, consumam dar cu grija si atentie, trebuie sa stim exact ce bagam in noi, nu bagam la intamplare sau neaparat ce ni se recomanda, sanatatea e foarte importanta si daca avem ghinionul sa ne infestam in spital, probabil acea boala foarte grava. Ca si concluzii? Mai mult sport pentru a mentine sanatatea, mai putine medicamente!

0 Response to "Medicamentele, tratamentele si sanatatea noastra"

Trimiteți un comentariu