Ingrijirea corporala si sanatatea



 

            De ce trebuie sa avem grija de corpul nostru, de ce trebuie ca el sa fie sanatos, cum facem sa fim sanatosi fizic? Pai ce putem face pentru o ingrijire corporala de baza, pai incepe cu primul lucru care trebuie sa il facem dimineata, ne spalam pe maine, caci este un aspect foarte important spalatul, el trebuie sa apara inainte de fiecare masa, inainte ca mana sa aibe contact cu gura indiferent de motiv, si tot timpul cand atingem ceva cu mana respectiva, la fel si seara inainte de culcare trebuie sa ne spalam, si nu doar cu apa, trebuie si cu sapun.

             Dupa ce ne spalam pe maini si pe fata, evident, ce trebuie sa facem? Pai ne spalam pe dinti, de maxim 3 ori pe zi si nu mai putin de doua ori, bine ar fi inainte de fiecare masa, sau dupa fiecare masa in functie de fiecare cum e obisnuit, dar neaparat trebuie sa ne spalam pe dinti inainte de culcare, caci este un aspect foarte important al sanatatii bucale, al cavitatii bucale, caci pe timpul noptii sa se pastreze curata.
            

Ce putem face pentru a fi sanatos corporal? PAi baie, sa facem de 3 ori pe sapatmana minim, iar pe timp de vara de mult mai multe ori, acele dusuri cu sapun trebuiesc indesite, plus ca de fiecare data cand mergem afara, sau la strand, sau la munte, sau oriunde, trebuie neaparat sa facem un dus corect. Cum facem un dus corect? Pai neaparat trebuie sa folosim sampon/sapun inevitabil ne putem imbolnavi din diferite locuri daca nu tinem cont de acest lucru. Luam un exemplu, cineva e bolnav la strand, are o boala de piele, noi nu stim, facem baie la strand, poate inghitim si apa, mai rau, dar cand sa plecam acasa neaparat trebuie sa facem acel dus, acolo la strand, nu mai tarziu, si trebuie sa avem prosop curat pentru a ne sterge, altul decat cel cu care ne-am sters cand am iesit din apa. Cum mai putem avea grija de sanatatea corporala? Pai prin efort, efort corect sau alergare, gimnastica, sport sau alte mijloace de a mentine corpul sanatos, nu trebuie sa stam acasa, trebuie sa depun efort, la munca cat si in timpul liber, nu trebuie sa stam tolaniti la tv, caci nu e prea bine. Si mancarea este foarte importanta, caci daca nu consumi mancare corect ajungi sa ai probleme, si corpul ti se slabeste, ti se deterioreaza. La fete, femei, sunt diferite masti de fata, si alte chestii, insa nu va recomnd acest lucru chiar de-s si din plante naturale nu cred asa ceva. La barbati e mai simplu, trebuie sa fim aranjati tot timpul, ingrijirea unghiilor, parului, sprancenelor, parului din diverse locuri caci e foarte important pentru organism sa fie curat si usor accesibil la baie.

              La femei e mai complicat, atat cu machiaju, cu unghiile cu parul si cu tot ceea ce face aproape zi de zi o femeie. Ce e bine sa facem ca barbat pentru noi? Sa fim in forma tot timpul si bine aranjati, de la barberit pana la epilat, de ce nu? La femei la fel trebuie sa fie mereu in forma si cu totul la zi, nu sa aibe sprancene nearanjate, sau unghii urate si murdare, cel mai urat lucru la o femeie este sa aibe unghiile cu negreala pe sub ele, sunt cazuri, acum ca e la munca da, dar nu si in timpul liber. Parul este la fel de important, cum sa ai par imbaxit?


                Trebuie sa faci bai regulat, sa ai un par frumos, sa ti-l tratezi cu acelasi tip de sampon cu care e obisnuit sa nu faci matreata. Intinsul parului la femei, ele o fac des, dar nu isi dau seama, fetele din ziua de azi ca mai tarziu vor avea de suferit. Iar vopsitul este in aceea categorie dauneaza si sanatatii fizice, si distruge si acel par, care poate odata l-ai avut frumos.

             As fi de acord cu vopsirea dupa 30 de ani, cand incepi sa albesti, sa te mentii ca femeie sa ramai atragatoare indiferent ca ai familie sau nu, tu trebuie sa fii ingrijita. Deci sa avem grija la ingrijirea tuturor detaliior, sa fim atenti cu noi si totodata cu cei din jur pentru a avea o sanatate corporala corecta.

0 Response to "Ingrijirea corporala si sanatatea"

Trimiteți un comentariu