Dulciuri, consumul de dulciuri si impactul lor asupra sanatatii

Dulciuri, consumul de dulciuri si sanatate

Cum putem trai fara dulciuri, de ce trebuie sa traim fara dulciuri, si e interzis sa mancam dulciuri? In primul rand dulciurile nu sunt interzise, ele chiar sunt bune cateodata pot fi eficiente la anumite boli, insa trebuiesc consumate cu moderatia, adica, cand te asezi sa mananci ciocolata, nu mananci o tableta-doua odata mananci cateva bucati, uneori organismul are nevoie de acele cantati folositoare pentru unele necesitati din organism. Putem trai fara dulciuri? Evident ca putem trai, se pot inlocui destul de usor, nu creeaza o dependeta foarte mare, vezi cazul cafelei sau a tigarilor. Stau si ma gandesc ca era mai bine pe vremea comunismului cand nu prea vedeai o ciocolata, sau nu o vedeai deloc, cand gaseai ceva dulce, gen, un fruct, sau orice altceva, guma de mestecat sub forma de guma, erai atat de fericit si multumit. Guma de mestecat, dauneaza sau ajuta la pastrarea sanatatii? Pai din cate stim, acele gume influenteaza respiratia, mirosul, poate chiar face bine si la dinti, dar oare sa fie asa?

Parerea mea este ca nu e asa, ea iti strica dintii si nu are nici un efect pozitiv asupra ta, plus ca iti da o permanenta stare de foamete, ceea ce nu face bine la sanatate ca o sa ajungi sa mananci mai mult. Care dulciuri sunt mai permise, mai acceptate pentru a avea o sanatate buna? Evident ciocolata cade, dar mai sunt si alte dulciuri, dulcele care-l luam din fructe mereu e bun, chiar daca unii ar spune ca nu e asa, opinia mea este ca fructele si sucul natural de fructe dulce este cel mai bun indulcitor si singurul pe care ar trebui sa il folosim, sucul natural am mai vorbit despre el, este simplu de obtinut, piata e aproape de fiecare sau chiar gradina, de ce sa nu profitam sa ne luam si dulce, si vitamine de la acestea?
La ce ne mai ajuta dulce,e sa ne pastram glicemia echilibrata, dar care este cel mai prost efect pe care-l poate avea el? Iti da o stare de moleseala, creeaza o oarecare dependeta si de obicei cand mananci ceva dulce in exces creaza greata. Inghetata, la fel, este dulce dar nu este naturala deloc si face rau organismului si persoanei, halvaua, sau orice alt aliment de gen, le-as interzice, sau le-as face consumabile doar pentru copii.

Ce parere aveti despre dulciurile care se fac in casa? Prajituri cu mere, cele facute la cuptor ca la mama acasa, fursecurile facute cu manuta ta, e usor de facut sunt retete n si n pe internet, acestea consider eu ca sunt mai sanatoase, chiar si gogosile, dar atentie la uleiul pentru gogosi, acesta ar trebui sa fie proasta, si de calitate macar, desi el ar trebui evitat in totalitate, putem sa o facem, putem face gogosi in altfel de ulei, dar e mai scump, deci astea ar cam cadea de pe lista, insa ce ramane sigur sunt prajiturile acelea cu mar, care sunt un monument al bunatii care trebuie consumat, weekend de weekend, in familie de ce nu, evident limitat. Mai sunt si alte tipuri de parjituri, cu prune, cu nuci, etc.

Indulcitor sau zahar? Nu as inlocui zaharul cu indulcitorul, nici nu stiu exact din ce e conceput acel dulce. Sa tinem minte el trebuie consumat ponderat, nu sa ai un program zilnic in care sa mananci, si sa incercam sa excludem zaharul. Mierea, este la fel dulce, si poate inlocui zaharul, ca un inlocuitor pentru indulcitor, ca pe un dulce separat mierea ar putea fi mancata cu paine, o margarina, dimineata, de ce nu, are foarte multe vitamine si este recomandata de toti medicii.

Atentie, mierea poate sa fie sa calitate, sau poate sa fie contrafacute, si atunci pot aparea mari probleme la sanatate, indicat sunt borcanele din piata, direct de la taranu' care are stupii, nu cine stie de pe unde cumparate, sau gaseste un vanzator care stii cum si unde face acea miere, sa fii 100% sigur ca e de cea mai buna calitate. Ca si concluzii ce am retinut, pai dulcele nu e nicicum benefic, avem nevoie de el, si nu prea putem trai fara, cateodata dupa cum stim, organismul ne cere acel dulce, dar l-as exclude la persoanele ponderale 100%, adica sa fie strict interzis, ca acea cantitate de culce care o consumi va fi imposibil sa o dai jos usor, imagineaza-ti ca mananci o ciocolata si ar trebui sa alergi o saptamana la rand sa o elimini, poate, atunci de ce sa o mananci?

Distrugi sanatatea, pierzi timpul si evident nu ai sa alergi o saptamana si sa faci exercitii pentru a manca o banala ciocolata. Ilogic ar fi sa faci un asemenea efort, dar poti manca doar o bucata de ciocolata sau doua, si in combinatie cu mancare sanatoasa aceasta nu s-ar sesiza, nu ai nevoie de efort, exercitiile le faci pentru sanatatea ta nu pentru a combate o greseala facute cu multa lejeritate.

0 Response to "Dulciuri, consumul de dulciuri si impactul lor asupra sanatatii"

Trimiteți un comentariu