Copiii si sanatatea.


                        Un subiect delicat, copiii, mereu ar trebui protejati de tot ce ne inconjuara, sa incepem din punctul 0, adica de acolo de unde el este conceput dar inca nu este nascut, la cateva luni copilul incepe sa se dezvolte in functie de cum il hraneste mama pana la urma, de mediul in care traieste, si de activitatile pe care le depune o mama. Ce pot spune despre mancarea si sanatatea la o mama gravida, ea ar trebui sa respecte niste reguli, insa in mod nirmal ea va manca mai mult ca de obicei, de aceea este foarte important ce mananca. Tigarile si tutunul sunt principalele doua motive pentru care copiii se nasc bolnavi, sau cu malformatii sau chiar in decursul vietii ei nu se vor dezvolta corect si sanatos. Atunci, ca un sfat, putem ca mame sa lasam viciile de o parte macar pe timpul sarcinii, caci intotdeauna copilul este cel mai frumos si important lucru care ti se poate intampla. In primii ani de viata, in primele luni de viata este foarte important tot mediul pentru copil, de la atmosfera din casa, pana la termeratura camerei care se spune ca ea trebuie sa fie egala cu cea din burta mamei, nu stiu exact cate grade, dar se poate verifica.

                    Daca urmezi un tratament corect, copilul va fi sanatos si in principiu nici nu vei merge la doctor cu el, sunt cazuri, chiar sora mea, pana la varsta de 1 an si ceva nu a avut probleme cu fata datorita atentie foarte mare care i-a acordat-o fetitei, si s-a dezvoltat mai repede si mai bine. Dupa ce implineste cativa ani copilul trebuie lasat sa socializeze sanatos cu altii din jurul sau, si neaparat trebuie trimis sub atentie la gradinita sa invete sa scrie, sa citeasca si alte activitati esentiale in anii ce vor urma. Odata ajuns la scoala generala ael incepe sa priceapa cat de cat ce inseamna viata si ce inseamna responsabilitatea, si ca un parinte bun trebuie sa faci sanatos asta, sa il sprijini si sa ii aplici un tratament corect pentru o buna crestere si sa il ajuti sa isi formeze o viziune sanatoasa despre viitor, caci doar asa va putea reusi cu mult sprijin si vointa din partea parintilor.

                   Dupa scoala generala, clasele 1-8, vine liceul unde este mediul definitivatoriu in dezvoltarea adolescentului si a barbatului sau femeii care va urma sa fie. Este si momentul in care el se desprinde oarecum in mediul sau, incepe sa cunoasca si alte aspecte ale vietii, incepe sa isi dea seama singur cum poate sa duca o viata sanatoasa, insa pana acolo noi trebuie sa am grija ca ei sa creasca corect. Dupa varsta de 18 ani, odata cu facultatea si cu ceea ce urmeaza, el este probabil sanatos fizic si psihic daca stim sa facem ceea ce trebuie de cand e el mic, nu sa zici lasa ca facem maine, lasa-l asa e ca e bine oricum, da-i pace ca se descurca, cat e mic niciodata nu trebuie sa lasi dupa el, caci tu teoretic stii mai multe, fiind mai mare si mai trecut prin viata, ca parinte dupa 30 de ani ai alta viziune despre viata, ca si atunci cand aveai 15 - 20 de ani, practic nu stiai pe ce lume traiesti, si de aceea sfaturile tale sunt foarte importante pentru copiii tai.


             Copiii care ajung parinti, ei acestia mereu vor incerca sa nu faca aceleasi greseli pe care le-au facut parintii lor, nu? Ne bucuram oarecum de greseile parintilor ca sa nu le mai repetam si noi cu copiii nostrii, si asa ajungem sa ne perfectionam din generatie in generatie. Ce legatura are asta cu sanatatea? Pai este foarte simplu, un copil bine crescut educat, stie sa se si hraneasca corespunzator, ceea ce sa faca cu organismul sau si ce trebuie sa evite pentru a fii sanatos, si pentru a creea o gena mai buna care sa o paseze mostenitorilor sai. Ce concluzii putem trage de aici?


             Sa avem grija de copiii nostrii si de sanatatea lor, caci e importanta pentru viitrorul care sigur va urma. Importanta copiilor este una deosebita, insa nu trebuie sa neglijam pe aproapele nostru, sot, sotie si nicidecum pe noi, caci cei de langa noi au nevoie si de noi intr-o stare buna de sanatate.
 
 

0 Response to "Copiii si sanatatea."

Trimiteți un comentariu