Importanta odihnei in sanatate

Importanta odihnei in sanatate

O simpla intrebare, de ce e importanta odihna in sanatate? Odihna fizica e destul de importanta pentru sanatate, insa ea trebuie facuta cu moderatie, nu te apuci sa dormi 14 ore pe zi, daca tot am ajuns la somn consider ca 8 ore sunt absolut necesare pentru somn, necesare si suficiente as spune eu, in timpul saptamanii iar Duminica, cum a lasat Dumnezeu pe pamant o zi sfanta, se poate dormi si mai mult daca cere organismul pentru sanatate. Eu personal nu dorm mai mult de 8 ore si ma simt excelent, desi sunt zile in care se intampla sa dorm.

Cunosc persoane care dorm cate 12 ore, practic, e valabila vorba o viata ai, o dormi? Nu se poate sa dormi atat caci dauneaza si sanatatii, fizice si mentale, si creierul intelege ca nu ai nevoie de el si se rablageste. Ce spunem despre somnul de amiaza? Consider ca nu e necesar decat la copii, sau daca ai un servici care te solicita ajungi la ora 15:00 acasa, si atunci merge o ora de somn, dar inainte de masa.

Masa trebuie luata dupa somn, ca sa nu se depuna pe unde nu trebuie as zice eu, mai complicat ca de foame nu prea poti dormi, trebuie insa. Odihna e foarte importanta pentru fiecare persoana in parte, fiecare organism in parte, diferita de la o persoana la alta, de la o stare la alta, unii avem nevoie de 9 ore de somn, altii de 10, depinde de ce faci in ziua precedenta. Foarte important este sa iti pastrezi un program, cu servici cu tot sa nu te dai peste cap, caci si sanatatea ta se va da peste cap, sistemul imunitar scade in intensitate si risti sa te imbolnavesti.

Deci dormin, muncim, ne odihnim. Bineinteles odihna nu inseamna neaparat somn, dar cum ne putem odihni? La TV, calculator? NU, gresit aici tot obosesti, psihic, mental sau cum vrei, nu e bine sa stai intr-un loc decat daca faci ceva folositor, de ce trebuie sa te odihnesti la tv, cand poti iesi la o plimbare, caci nu depui efort te odihnesti din toate punctele de vedere, sau sa mergi la teatru, film, ceva constructiv de unde inveti ceva, iti spun sigur de la tv sau internet nu prea ai ce invata. Acum cineva mi-ar zice, pai poti citi pe internet, da, dar conteaza ce citesti, ca daca citesti pe Faceb.... nu reusesti sa faci nimic, pierzi timp, faci conversatie de pomana.

Odihna e odihna pentru sanatate, la fel cum viata reala e viata reala pentru santate, nu internet sau alte chestii. Personal nu stau pe internet, decat daca fac ceva constructiv, fiecare trebuie sa isi gasesca o activitate constructiva si de ce nu productiva daca se poate. Organismul resimte efectele lipsei odihnei imediat dupa o zi, de exemplu nu dormi noaptea? O sa ai mari problemele a doua zi in a-ti reveni, niciodata nu iti revii decat dupa ce apuci sa dormi urmatoarea noapte. Odihna de noapte, nu se compara cu cea de zi, caci de aceea e facuta noaptea si ziua, altfel n-ar mai fi asa zic eu. Dormiti noaptea, munciti ziua, odihna e odihna si munca e munca, ce pot spune, sa aveti odihna placuta in sanatate.

0 Response to "Importanta odihnei in sanatate"

Trimiteți un comentariu