Stresul si sanatatea

Stresul si sanatatea

Ce importanta are stresul in sanatate? Foarte important in viata este sa nu fii stresat, si daca ai motive sa fii incearca sa treci peste, caci daca te stresezi ce rezolvi? Nimic in viata, insa sanatatea are de suferit, considera ca stresul, ca ceva in interiorul tau care te doare, si roade din tine, pana ajunge sa iti strapunga sanatatea. Fiecare persoana are grijile sale, stesul sau, si nu il poti elibera, unii prin tigari, altii prin alcool foarte gresit, sau total gresit, eronat.

Decat sa iei decizii de genul mai bine incerci sa il elimini. Cum eliminam stresul? Pai stresul intervine datorita unei probleme, atunci de ce nu incercam sa rezolvam problema decat sa ne stresam, sau sa luam alte decizii pe care mai tarziu le regretam? Rezolvam problema, eliminam stresul si traim fericiti si sanatosi, daca nu putem sa facem asta inseamna ca nu avem ambitie, rabdare si curaj. Viata e un hop, pe care fiecare dintre noi trebuie sa il treaca, stresul e un hop constant in viata, el apare la toti, dar si dispare daca stii sa iei masurile necesare. Stres de servici, e un alt punct, aici e cam greu, daca lucrul te solicita si ai foarte mult stres ar fi bine sa renunti, vrei sa scurtezi 5 ani din viata ta, sau vrei sa iti cauti alt servici?

Bine la noi e cam greu, ai un servici tine de el, dar stresul nu e bun cand apare, el trebuie combatut cumva, trebuie sa gasesti solutia ta sanatoasa sa elimini stresul. Ai familie, esti stresat incerci sa gasesti, sa faceti ceva impreuna, sa va jucati impreuna, sa faceti totul cum faceatiodata, si asa treceti peste greutati. Nu uita peste stres niciodata nu vei reusi sa treci singur, ai nevoie de sprijin, chiar daca acel sprijin e doar prin prezenta te va ajuta sa treci peste stres si vei fi mai sanatos.

Ai o problema, te streseaza nu poti dormi, trebuie rezolvata intr-un fel sau altul pana nu e prea tarziu, sau incerci sa uiti, sunt anumite persoane care pot dribla stresul, dar sunt si anumite persoane care nu sunt afectate de stres, de ce? Pentru ca nu le pasa, nici asa nu e bine, nepasator e bine sa fii, dar totusi trebuie sa fii atent la unele detalii in viata, nu poti trece ca " Voda prin loboda", Dumnezeu ne-a dat viata si stres sa le facem fata, se spune ca El nu ne da mai mult decat putem duce, oare? Oare viata si tot ce apare nu sunt doar niste teste de stres, daca putem duce oricat ni se da, ce am putea face? Nimic infruntam, viata-i dura, stresu-i mare, dar sanatatea e importanta si de aceea mai putin stres viata mai lunga, sanatate multe.

Deci factor exponential in sanatate e stresul, care fiecare trebuie sa gaseasca solutia sa, de ce fiecare? Caci suntem mai multe tipuri de persoane unele se streseaza mai putin, altele mai mult la aceeasi problema, acum nu stiu cum e mai bine sa fii, dar stiu sigur ca stresul afecteaza grav sanatatea fizica si psihica.

Mediul urban contra mediul rural, sanatate si importanta.

Mediul urban contra mediul rural, sanatate si importanta.

Unde traim, la oras sau la sat? Unde e mai bine sa traim? Tu unde traiesti sau ai vrea sa traiesti. Majoritatea dintre noi, stam la oras, e logic, dar e mai bine la oras sau la tara? Arugmente si contraargumente. Sa incepem, cu orasul care ar vi avantajele in a fi orasean, domle? Pai daca ne gandim sunt ceva avantaje, avem tot la nas, de la platirea facturilor, banci, si alte facilitatii, si totusi destul de important avem piata, supermarket-urile de unde putem sa cumparam diverse care ne pot ajuta la sanatate.

Putem face piata, putem cumpara legume, fructe, pentru o nutritie corecta, care avantajeaza sanatatea. Acum la tara? E o adevarata poveste, ai gradina ta, ai iarba ta din fata casei, ai aerul curat, spre deosebire de oras, unde e infect, Cat despre piata de la oras? Pai o ai chiar in gradina ta, facute cu mana ta, fara sa fie din Olanda, Turcia sau Algeria produsele, mananci ceea ce cresti, pura sanatate.

Statul la tara castiga lejer lupta, caci tot ce e acolo e un adevarat monument. Ganditi-va o gaina, taiata, o ciorba dintr-o gaina de la tara si una dintr-unul de la supermaket, unii or sa zica pai poti cumpara si la oras, da poti ...dar ai crescut-o tu? Ai vazut tu ce au bagat in ea? Nu nu ai vazut, incredere in altii nu prea mai poti avea, deci cam tot ce e la tara e mai bun, si lupta e inegala.

Eu? stau la oras, dar as face tot posibilul sa ma mut la tara, sa traiesc natural, sanatos, cu produsele mele proprii. Ce face un orasean, si ce face un satean? Pai oraseanul merge la munca, sateanul in genere la camp, unde e la fel sanatate curata, munca ajuta mult la mentinerea sanatatii, caci doar prin munca iti mentii creierul si organismul sanatos care au una cu alta legatura stransa.

Ce mai avem la tara si nu avem la oras? Pai linistea, de la tara e ca-n povesti pe cand la oras, e teroare, depinde si de oras, dar tot nu se compara cu viata la tara. Ma uit aici in zona mea, la mocanii, care coboara de la munte, ii invidiez, ei produc, mananca si traiesc din ceea ce fac cu mana lor, lapte, branza, oua, animale, si tot ce e periferic acestor produse.

Sunt oameni linistiti, sanatosi si fizic si psihic, ceea ce nu putem spune despre noi cei de la oras, mai avem multe de invatat. La bloc e mai greu sa tii un animal, mai tii, dar mai greu, dar la casa, il ai acolo langa tine, ca sprijin, te bucura, ca si bucuria e tot sanatate, deci cumpara-ti un animal, muta-te la tara, traieste sanatos, cultiva si culege, vezi-ti de viata ta, da-le pace altora si asa mintea si sufletul tau vor trai in armonie si sanatate, usor de zis greu de facut, dar eu imi fac un tel in viata din asta, si pan' mor am sa realizez tot ce mi-am promis intr-un fel sau altul, ca nu am uitat ce-am zis mai devreme, ambitia e sinonima cu sanatatea.